Clipa

Premiile Fundației Naționale pentru Civilizație Rurală „Niște țărani” 2017

Autor: Clipa • Rubrica: Magazin • Oct 2017  Printează acest articol

Ceremonia de decernare a premiilor anuale ale Fundației Naționale pentru Civilizație Rurală „Niște țărani” pe anul 2017 s-a desfășurat marți, 18 iulie, la Bisericuța Viorești, renumită pentru celebra Friză a Potecașilor, monument UNESCO, din Slătioara de Vâlcea, în prezența fondatorului „Niște țărani”, scriitorul Dinu Săraru, a președintelui de onoare ÎPS dr. Varsanufie și a președintelui executiv al fundației, gl. lt. (r) Olimpiodor Antonescu.

Distincțiile au fost acordate excelențelor lor:

Marele Premiu – Profesorului universitar doctor docent, general de armată Vasile Cândea, pentru Opera de rectitorire și de consacrare a Academiei Oamenilor de Știință din România și pentru strălucita contribuție recunoscută național și internațional la progresul chirurgiei cardio-vasculare.

Premiul pentru artă plastică – Sculptorului de excepție Paul Popescu, pentru lucrările remarcabile consacrate cu un har sărbătoresc poetului național Mihai Eminescu, bust, Sfântului Antim Ivireanu, statuie de for public și Patriarhului Iustinian, bust, lucrări care îmbogățesc astăzi tezaurul de valori ale orașului Râmnicu Vâlcea și Parcului Arhiepiscopiei Râmnicului, modele exprimând virtuțile unui mare artist.

Premiul pentru artă teatrală și cinematografică – Actorului Mitică Popescu, pentru harul cu care a interpretat strălucit, în teatru și în film, personajul Năiță Lucean, protagonistul romanului Niște țărani, și pentru măiestria cu care a slujit și slujește Arta Actorului în teatru, în film și la televiziune.

Premiul pentru artă teatrală și cinematografică – Actorului Dorel Vișan, pentru interpretarea de excepție a rolurilor protagoniste în spectacolele Teatrului Național din Cluj și în marile filme românești și pentru admirabila verticalitate intelectuală și pentru ardentul patriotism cu care sprijină în cultura românească de azi identitatea națională și de spirit.

Premiul pentru artă și creație populară – Naistului Nicolae Voiculeț, pentru profunzimea exprimării comuniunii dintre melodicitatea naiului și păstrarea identității și demnității țăranului român.

Premiul pentru activități sociale – Asociației „Sfânta Veronica”, Prea Cuviosului Arhimandrit Vasile Crișan, pentru iubirea duhovnicească în administrarea programelor de asistență socială a copiilor orfani sau abandonați și a persoanelor vârstnice fără ajutor.

Premiul pentru activități sociale – Asociației Pro Vita, Prea Cucernicului Arhimandrit Nicolae Tănase, pentru spiritul creștin în administrarea programelor de asistență socială a copiilor abandonați și a mamelor singure în sistem de plasament familial sau mixt.

Premiul pentru administrație publică locală – Asociației Comunelor din România (ACOR), Președinte Emil Drăghici, pentru implicarea în sprijinirea, ocrotirea și promovarea idealurilor și năzuințelor locuitorilor satelor și comunelor românești.

Premiul pentru investiții în mediul rural – Annabella Fabrica de Conserve Râureni SRL, Domnului Dan Mutu, pentru crearea de locuri de muncă în localitățile din mediul rural.

Clipa

Cum comentati?