Clipa

Proiectul expozițional „De la Lisabona la Vladivostok, cu popas la Minsk”

Autor: Sorin Mihăilescu • Rubrica: Magazin • Iul 2017  Printează acest articol

Sub patronajul Comisiei Naționale a Republicii Belarus pentru UNESCO și al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Belarus, se desfășoară proiectul expozițional internațional „De la Lisabona la Vladivostok, cu popas la Minsk”.

În proiect participă 30 de artiști plastici din 28 de țări, în urma concursului fiind admis câte un artist din fiecare capitală europeană.

România este reprezentată de pictorul și graficianul român Corneliu Vasilescu, unul dintre cei mai importanți pictori abstracți din România și cel mai sonor nume al gestualismului românesc.

Maestrul Corneliu Vasilescu a expus pentru publicul belarus trei lucrări din colecția sa recentă, care poartă numele Nirvana II.

Valoarea deosebită a Bienalei de la Minsk este dovedită prin faptul că artiștii plastici participanți sunt prezenți pe simezele Muzeului de istorie a orașului Minsk, Galeria Savitsky, timp de un an de zile, demersul lor artistic fiind legat de noutățile în arta plastică.

Ne bucurăm să salutăm acest succes al maestrului Corneliu Vasilescu, participant în cadrul expoziției Cu dragoste, din București realizată de Fundația Națională „Niște țărani” la Galeria Contrast.

Cum comentati?