Clipa

Pentru prima oară „Opinca de Aur” a rămas în județul Olt!

Autor: Clipa • Rubrica: Magazin • Iul 2017  Printează acest articol

Trupa de elevi-actori „ARTHESIUM” de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina este câștigătoarea Marelui Trofeu al celei de-a XII-a ediții a Festivalului Național de Teatru Școlar „Niște Țărani”, desfășurată sâmbătă, 20 mai, la Vălenii de Olt! Sub îndrumarea profesorilor Magda Jagă, Ion Mitru și Alin Bolboașă Șofaru, elevii slătineni au „încălțat” Opinca de Aur care, timp de un an, va rămâne pe meleaguri oltene.

Trofeul a fost înmânat de îndrăgita actriță Rodica Mandache. Alături de distinsa Doamnă a scenei românești s-au mai aflat domnișoara Ligia Matei și dl prof. Cristian Gheorghe.

Ediția din acest an a festivalului este una jubiliară: pe 30 ianuarie, Părintele spiritual al festivalului, Marele Maestru Dinu Săraru, a împlinit 85 de ani! La Mulți Ani, Maestre!

Sursă foto: gazetaoltului.ro

Marea sărbătoare a spiritualității românești a reunit la Vălenii de Olt peste 100 de elevi din 7 județe – Tulcea, Dâmbovița, Vâlcea, Teleorman, Argeș, Giurgiu și Olt –, precum și din municipiul București. Ca în fiecare an, desfășurarea acestui festival a fost posibilă grație eforturilor conjugate ale unor oameni inimoși care, într-o lume invadată de avatarurile modernului, se încăpățânează să păstreze vii rădăcinile prin care curge seva milenară a poporului român: colectivul Liceului Tehnologic Văleni (reprezentat prin doamna director – prof. Florentina Mihăilescu), alături de Consiliul Local și Primăria comunei Văleni (dl. Primar Ion Șofaru), Fundația Națională pentru Civilizație Rurală „Niște Țărani” condusă de Maestrul Dinu Săraru – fundație sub egida căreia se desfășoară an de an acest festival, precum și partenerii noștri – Colegiul Național Agricol „Carol I” din Slatina și editura Erc Press.

De altfel, această a XII-a ediție a festivalului s-a împletit cu un alt moment de excepție, de mare emoție și bucurie: acordarea titlului „Cetățean de Onoare” al comunei Văleni domnilor Alexandru Fifoiu și Marian Raicu.

Prof. Georgiana Ciobanu

(coordonator festival)

Cum comentati?