Clipa

Cartea oglinzilor o poveste de succes

Autor: Alexandra Săraru • Rubrica: Lecturi • Mar 2017  Printează acest articol

Așteptat cu sufletul la gură de cititori, noul roman al scriitorului și publicistului Eugen Ovidiu Chirovici, Cartea oglinzilor, versiunea în limba română, a ajuns în librăriile din țara noastră pe 4 februarie, sub egida editurii RAO.

Povestea acestei cărți, scrisă ab initio în limba engleză, publicată de o prestigioasă editură din Anglia (drepturile de publicare sunt deținute de Penguin Random House – Century) și vândută, în scurt timp de la apariție în peste 38 de țări din toată lumea (Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Italia, Spania, Olanda), a trezit, așa cum era de așteptat, un interes nestăvilit și printre conaționalii autorului.

Cartea oglinzilor

Eugen Ovidiu Chirovici

Editura RAO, București, 2017

Dar, dincolo de succesul de marketing editorial, concept încă nedezvoltat cum trebuie, la noi în țară, din multe motive, subiective și obiective, Cartea oglinzilor a primit, de la creatorul său, ingredientele unui thriller clasic perfect: mister încărcat de amintiri încețoșate, personaje interesante, scăldate în remușcări și dileme morale, mai multe perspective ale aceleiași istorii încâlcite și care îi lasă, pe cititori, la finalul „în coadă de pește” cu multe întrebări și, bineînțeles, clou-ul întregii povești, manuscrisul pierdut care aduce în atenție o crimă rămasă cu autor necunoscut.

Romanul este scris alert, acțiunea crește treptat în intensitate, iar schimbul de ștafetă dintre naratori îți oferă gura de aer necesară pentru a trece încă o dată printre elementele principale ale poveștii. „Inteligent și sofisticat. O crimă povestită așa cum Picasso picta tablouri”, scrie despre Cartea oglinzilor, Lee Child, celebrul autor de romane polițiste și de aventuri.

Cum comentati?