Clipa

Elena Botez - Odă bucuriei

Autor: Sorin Mihăilescu • Rubrica: Magazin • Mar 2017  Printează acest articol

Fundația Națională „Niște țărani” salută cu drag încă o apariție editorială a partenerului nostru Fundația C.M. Imago din Piatra Neamț, a unui album de excepție care reunește cele mai frumoase Fragmente de cânt și viață, trăite cu pasiune, emoție și dăruire de o mare doamnă a cântului românesc, fostă prim-solistă a Operei Naționale din Timișoara, soprana Elena Botez.

În strălucita-i carieră a interpretat celebre arii din cele mai cunoscute opere, fiind îndelung aplaudată alături de cei mai mari artiști ai lumii. În țară a încântat publicul alături de Nicolae Herlea, David Ohanesian, Viorica Cortez, Ludovic Spiess, Octav Enigărescu, Dan Iordăchescu.

Fragmente de cânt şi viaţă

Elena Botez

Editura C.M.I.Mago, Piatra Neamț, 2016

Vocea de aur a Elenei Botez a făcut istorie în memorabile roluri de operă și operetă: Gilda din Rigoletto, Violeta din Traviata, Adela din Liliacul. Prodigioasa carieră a fost continuată la Catedra de Canto Clasic a liceului „Victor Brauner” din Piatra Neamț, unde a descoperit și șlefuit cu migală și profesionalism tinere talente, care au cucerit marile scene. Munca de selecție, prelucrare a documentelor, a fotografiilor, realizarea materialelor, amintirile de suflet au fost răsplătite de publicul cititor cu încă un ropot de aplauze pentru tot ce a realizat soprana Elena Botez întru desăvârșirea cântului și a artei lirice.

Lansarea albumului Elena Botez – Fragmente de cânt și viață a fost urmată de festivitatea de decernare a titlului de „Cetățean de onoare a Municipiului Piatra Neamț” pentru această carieră de excepție.

Fragmente de cânt și viață reprezintă o viață închinată artei, un reper reprezentativ pentru orașul de la poalele Pietricicăi și, deopotrivă, pentru arta lirică românească.

Cum comentati?