Clipa

Tiberiu Stama, 63 de ani de gazetărie sportivă

Autor: Clipa • Rubrica: Actualitatea • Mar 2017  Printează acest articol

În luna septembrie a anului trecut, colaboratorul nostru Tiberiu Stama, seniorul presei sportive, a împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani. Primul articol dedicat jurnalismului sportiv și performanței românești, sub semnătura lui Tiberiu Stama, a văzut lumina tiparului în 1954.

De atunci, prolificul gazetar a marcat, cu o scriitură subtilă, dar plină de pasiune, momentele fericite ale sportului românesc și „a pictat” gazetărește portretele campionilor care au adus atâtea medalii țării noastre. Dincolo de nenumărate însemnări în publicații de prestigiu, Tiberiu Stama a imortalizat cariera unor glorii românești, în volume precum Iolanda Balaș, fascinația unei legende, Luntrișoarele de aur (Constanța Burcică și Angela Alupei) sau O veritabilă ambasadoare (Doina Melinte).

Și cum întotdeauna scriitorii au cochetat cu sportul (unii chiar l-au și practicat), seniorul Stama a creat, în revista Clipa, o foarte interesantă rubrică în care cititorii află cum sportul este un act de cultură. Clipa are deosebita onoare să-i transmită, la acest început de primăvară, bucuria și privilegiul de a găzdui, în paginile sale, rubrica Sportul, act de cultură și speră într-o foarte lungă colaborare și de acum încolo!

Clipa

Cum comentati?