Clipa

Mircea Radu Iacoban - 75

Autor: Clipa • Rubrica: Eveniment • Mar 2015  Printează acest articol

În Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași, prozatorul, dramaturgulși publicistul ieșean Mircea Radu Iacoban a fost sărbătorit cu ocazia împlinirii celor 75 de ani.

Evenimentul găzduit de Palatul Roznovanu s-a bucurat de prezența a peste 100 depersonalități ale administrației locale, ale vieții culturale și academice ieșene și basarabene. Primarul Gheorghe Nichita i-a oferit sărbătoritului placheta Municipiului Iași și Trofeul Excelsior. Cu acest prilej a fost lansată cartea Trăim o singură dată ( Jurnal 2004-2014) de Mircea Radu Iacoban, prezentată de Lucian Vasiliu, directorul Editurii „Junimea”, Florin Cântic, directorul Arhivelor Naționale Iași, Ioan Holban, directorul Teatrului „Luceafărul” și Ștefan Oprea.

Au rostit cuvinte omagiale acad. Alexandru Zub, acad. Valeriu Cotea, acad. Mihai Cimpoi, acad. Nicolae Dabija, Cassian Maria Spiridon, președintele Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor, Virgil Băbâi, directorul Direcției pentru cultură și culte.

„Îi mulțumesc cât se poate de sincer orașului Iași. Aici m-am născut, aici m-am școlit, aici am muncit mai bine de cincizeci de ani. Consider că este un oraș cu un destin cu totul și cu totul remarcabil, deosebit, în istoria veche și contemporană a românilor. Dacă n-aș fi fost ieșean, nu aș fi putut face ce am făcut în viață”, a mărturisit Mircea Radu Iacoban.

mircea-radu-iacoban-75-cronica

Cum comentati?